Gofret Yaprak Soğutma Makinesi
Sıvı gofret hamurunun, sıcak
pişirme kalıpları arasında tost mantığı ile pişirme işlemi sonucunda çıkan
ürüne gofret yaprağı adı verilmektedir. Gofret yaprak genelde 280x380 mm,
290x470 mm, 350x500 mm, 350x700 mm gibi ebatlarda üretilmektedir. Gofret
yaprağının kalınlığı 2 mm- 4.5 mm ye kadar müşteri isteğine bağlı olarak
belirlenmektedir.
Endüstriyel gofret pişirme fırınından
çıkan gofret yapraklarının ortam sıcaklığında soğutulması ve gofret
yapraklarının pişmesinden dolayı oluşan stresin (gerilimin) almasını sağlayan
makinedir.
Paslanmaz şase üzerine imal edilen makinedeki taşıyıcı çubuklar, kılavuzlar, yolluklar ve ürünle temas eden bütün parçalar 304 kalite paslanmaz çelikten imal edilecektir. Fırından pişmiş formda çıkan gofret yaprakları bu üniteye otomatik olarak alınır ve burada hava ile temas ederek gerekli sürede soğuduktan sonra Krema sürme makinasına otomatik olarak el değmeden aktarılır. (CKM, 2003)
Pişirilen gofret plakasının otomatik olarak alındığı, hava ortamında soğutulduğu ve gerginliklerinin alındığı ortam hazırlayıcı bir makinedir. Yaprak soğutma şase ve onun üzerine konulmuş yaprak taşıyan paslanmaz çelik tellerden, giriş ve çıkıştaki o-ring bantlardan oluşmaktadır.
Faydaları:
- Isınmadan dolayı stresin alınması
- Gofret yapraklarının ortam sıcaklığı içinde doğal yollarla soğutulması
- Uygun olmayan yaprakların ayıklanması ve yaprakların istiflenmesi
Uygun olmayan (kırık, hatalı) gofret yapraklarının ayıklanması için giriş bandına sensörler takılır. Sonrasında açığa alma bölgesine giren yaprak, banttan dışına atılır.
Gofret Yaprak Soğutma Makinesi çeşitleri imalat olarak;
- Üçgen şeklinde,
- Yatay şeklinde,
- Dik pozisyonda,
- Ters hilal şeklinde gibi çeşitleri vardır.
Tek motor yardımıyla aktif raflar hareket ettirilir. Gofret Yaprak ölçüleri 350-500, 290-470, 350-700'dür. Fırın kalıbına göre aktif raflı yaprak soğutma seçimi yapılır. 70-75 aktif raflı, 90-95 aktif raflı, 110-115 aktif raflı olarak imal edilir.
Yaprak Soğutma Makinesi Bölümleri
Yaprak Soğutma Makinesi iki bölümden
oluşur.
Giriş bandı
O-ring ve makarnalar
hareketiyle gofret fırınından pişmiş olarak çıkan gofret yaprağını şelaleye
aktarır. Üzerinde yaprak boncuğu temizleme fırçası, ışık perdesi, açığa alma
gibi kısımlar bulunur.
Şelale
Giriş bandından gelen gofret yaprağını stresinin alınması için şelale denen aktif raflarına bulunduğu yerden geçirilir. Daha sonrasında ya gofret yaprağın krema sürülmesi için Krema Sürüm Makinesine ya da nem verilmesi için Nemlendirme tüneline gönderilir. Bu iki makine ile birlikte çalışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder